Hoppa till sidans innehåll

Frågor och Svar


Är jag som deltagare försäkrad?

Ja alla medlemmar är försäkrade för olycksfall under eller på väg till och från gympan.

Avgiften för försäkringen ingår i medlemsavgiften

De gymnaster som tränar trampett med överslag betalar en extra försäkring för denna träning. För mer info se försäkringsbolagets hemsida www.pensum.se

Visa svar


Dölj svar


Olycksfallsförsäkringar för gymnaster

Basförsäkring (tidigare Den rätta balansen) Basförsäkringen gäller för all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådana aktiviteter. Anslutning till Basförsäkringen är frivillig, men Gymnastikförbundet rekommenderar starkt att alla föreningar tecknar denna försäkring för sina gymnaster. Premiens storlek för föreningen bestäms av hur många gymnaster respektive förening har i sin verksamhet.

Träningsförsäkringen (tidigare C och C+ licensen) Försäkringen är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som använder trampett och/eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel t.ex volt, barani eller överslag.

Tävlingsförsäkringen (tidigare tävlingslicens) Försäkringen är obligatorisk för alla gymnaster som deltager på tävling med gymnaster från annan klubb och där poängbedömning sker.

Tränings- och tävlingsförsäkringen är personlig. Gymnastikförbundet rekommenderar att alla föreningar, som har gymnaster som tävlar och/eller använder trampett, årligen gör en översyn på behovet av försäkringar inom föreningen så att ett fullgott försäkringsskydd finns.

Visa svar


Dölj svar


Varför måste vi ha särskild trampettförsäkring?

Särskild trampettförsäkring!

Enligt direktiv från Svenska gymnastikförbundet , (se nedan) så måste vi ha en speciell försäkring för de barn som hoppar trampett med någon form av volt e dyl.

Det gör att de grupper där vi gör detta måste alla betala denna försäkring.

Den kostar 150 kr per år. För att försäkringen skall vara

giltig måste vi ha barnens alla 10 siffror i personnumret.

Visa svar


Dölj svar


Vad är Gymmix för förening?

Vi är en ideell Gympaförening ansluten till Svenska Gymnastikförbundet. Vi startade år 2000 och har ca 700 medlemmar, ungefär lika många barn som vuxna och pensionärer.

Vi har 13 vuxengrupper med varierande innehåll (lätt- medel, rygg- sittande, yoga och ett pass för gubbar i alla åldrar). Vi har pass både på dag- som kvällstid.

För barn har vi 10 gymnastikpass för åldrarna 4-13 år och 10 danspass för åldrarna 3-16 år samt två familjegympapass för de allra minsta.

Ni gör 18-20.000 träningspass på ett år hos oss. Alla deltagare är försäkrade mot olycksfall under passet, såväl som på väg till eller ifrån passen. Vissa barn betalar en extraförsäkring när de gör lite mer avancerade övningar.

Vi i styrelsen arbetar helt ideellt med ekonomi, lokaler, ledare, barnköer, material, planering mm. Vi har ca 25 ledare och hjälpledare. Dessa får en liten ersättning för det jobb de lägger ner. Alla ledare har gått lämplig utbildning inom gymnastiken.

Förutom gympan så försöker vi aktivera er med deltagande i motionslopp, vi har informationsträffar om aktuella hälsofrågor, vi ordnar läger för de lite större barnen etc. Vi har en familjeuppvisning varje vår där barnen visar upp vad de har lärt sig. Ett frivilligt inträde till denna uppvisning har under åren gjort att vi under årens lopp kunnat skicka över 100.000 kr till olika behjärtansvärda ändamål.

Vi omsätter runt 500.000 kr. Intäkter är träningsavgifter och bidrag från kommun och staten. Våra avgifter är som ni vet bland de allra lägsta för jämförbar verksamhet.Våra kostnader är i huvudsak hyror, löner, försäkringar, kurser, material, medlemsavgifter, musik mm. Verksamheten går runt men inte mycket mer.

Kommunen stöttar oss genom att tillhandahålla lokaler till ett bra pris och genom att betala aktivitetsbidrag för vissa grupper. Vi har en hemsida www.gymmixivast.se och telefon 0733-721428.

Visa svar


Dölj svar


Vad ingår i medlemsavgiften?

I medlemsavgiften på 50 kr ingår en försäkring och medlemskap i Svenska Gymnastikförbundet.

Visa svar


Dölj svar


Hur gamla måste barnen vara?

På gymnastikpassen måste dom ha fyllt 4 år vid terminsstarten. För dansen är det 3 år som gäller.

I familjegympan vill vi att dom skall ha fyllt 2 år.

Visa svar


Dölj svar


Hur blir man medlem?

Medlemsavgiften 50:- betalas samtidigt som träningsavgiften, inför varje termin.

Visa svar


Dölj svar


Hur betalar jag min medlems- resp träningsavgift?

För vuxna

Du kan betala till vårt bankgiro 5563-7201. Var då noga med att ange ditt namn och vilken grupp du går till. Tag sedan med kvitto på betalningen så får du ditt medlemskort och träningskort.

 

Du kan även betala kontant till ledaren

 

För barn

Betalar via vårt bankgiro 5563-7201.

Barn som står på kö avvaktar med betalning tills dess ni får plats, då får ni besked hur ni gör

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
GF Gymmix i Väst - Gymnastik
Kiyo Ljungberg, Briljantgatan 71
42149 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info