Om Gymmix i Väst

Vi är en ideell Gympaförening ansluten till Svenska Gymnastikförbundet. Vi startade år 2000 och har ca 700 medlemmar, ungefär lika många barn som vuxna och pensionärer.

Vi har 13 vuxengrupper med varierande innehåll (lätt- medel, rygg- sittande, yoga och ett pass för gubbar i alla åldrar). Vi har pass både på dag- som kvällstid.

För barn har vi 10 pass för åldrarna 4-14 år, två familjegympapass för de allra minsta och tio dansgrupper.

Ni gör 18-20.000 träningspass på ett år hos oss. Alla deltagare är försäkrade mot olycksfall under passet, såväl som på väg till eller ifrån passen. Vissa barn betalar en extraförsäkring när de gör lite mer avancerade övningar.

Vi i styrelsen arbetar helt ideellt med ekonomi, lokaler, ledare, barnköer, material, planering mm. Vi har ca 25 ledare och hjälpledare. Dessa får en liten ersättning för det jobb de lägger ner. Alla ledare har gått lämplig utbildning inom gymnastiken.

Förutom gympan så försöker vi aktivera er med deltagande i motionslopp, vi har informationsträffar om aktuella hälsofrågor, vi ordnar läger för de lite större barnen etc. Vi har en familjeuppvisning varje vår där barnen visar upp vad de har lärt sig. Ett frivilligt inträde till denna uppvisning har under åren gjort att vi under årens lopp kunnat skicka  över 200.000 kr till olika behjärtansvärda ändamål.

Vi omsätter runt 500.000 kr. Intäkter är träningsavgifter och bidrag från kommun och staten. Våra avgifter är som ni vet bland de allra lägsta för jämförbar verksamhet.. Våra kostnader är i huvudsak hyror, löner, försäkringar, kurser, material, medlemsavgifter, musik  mm. Verksamheten går runt men inte mycket mer.

Kommunen stöttar oss genom att tillhandahålla lokaler till ett bra pris och genom att betala aktivitetsbidrag för vissa grupper.

Vi har en hemsida www.gymmixivast.se och en Facebook-sida.

Gymmix i Väst

Catarina (ordförande), Lasse (kassör), Kiyo, Ellen, Erika och Olivia (ledamöter i styrelsen).

Uppdaterad: 28 JAN 2018 17:52 Skribent: Olivia Särnblom

Postadress: